Wij reduceren onze ecologische voetafdruk.

Samen met de organisatie Go Forest.

We zijn ons bij Matrix Groep bewust van onze impact op het milieu en willen hier dan ook iets aan doen! Hiervoor kijken we naar een digitale oplossing én planten we bomen voor een groenere toekomst.

We zijn actief in verschillende domeinen waarbij de meerderheid van de documenten nog steeds op papier wordt afgedrukt en per post wordt opgestuurd. Dit heeft natuurlijk een grote impact op het milieu.

Matrix Groep wil deze ouderwetse papierwinkel dan ook moderniseren voor onze klanten die digitaal actief zijn. Aktes, huurcontracten, verzekeringsbewijzen, … kunnen dan ook eenvoudig digitaal worden doorgestuurd. Indien er een verzekering ondertekend moet worden, kan dat gebeuren in een veilige digitale omgeving. Zo helpen we niet alleen het milieu omdat we minder papier verbruiken, ook onze klanten hebben een groot voordeel én dragen samen met ons hun steentje bij!

Groep Matrix plant bomen samen met Go Forest

In 2 stappen naar een groenere wereld.

1 We passen onze mindset aan.
Het is een gewoonte om alles af te drukken, in een kaft te bewaren? en er niet meer naar te kijken tot je het ooit nodig hebt. Daarom willen we onze mindset aanpassen zodat we de contracten digitaal bezorgen.
Voor verzekeringen kan dit in een veilige digitale omgeving, die enkel toegankelijk is door middel van identiteitskaart of Itsme. Op deze manier kan je ook nieuwe en aangepaste contracten digitaal ondertekenen.

Voor een compromis, huurcontracten, successieplanning, … gaan we de contracten na ondertekening digitaal bezorgen. Zo besparen we de dubbele exemplaren die we nu telkens nog afgedrukt meegeven.

2 We kochten 100 bomen bij Go Forest.
We zijn in zee gegaan met Go Forest, een community waar je bomen kan aankopen die zij voor ons planten. Om van start te gaan hebben we als Matrix Groep alvast 100 bomen aangekocht die op dit ogenblik geplant worden. Uiteraard hopen we dat dit er nog veel meer zullen worden.

We zijn namelijk van plan om nog extra bomen te laten planten en u als klant kan daartoe bijdragen!
Zo zullen we bij Matrix Verzekeringen per 25 digitaal ondertekende contracten een boom planten! Bij Matrix Hypotheken zullen we per leningsdossier een boom planten!

Na elke akte en per huurcontract zal Immo Matrix een boom laten planten.

Metris FP draagt ook zijn steentje bij en zal per maand al zeker 1 boom laten planten!

Waar worden de
bomen gepland?

Wat hebben we
al bereikt?

0
GESPAARDE PAGINA’S
0
BOMEN GEPLAND
0
MINDER CO²-UITSTOOT